SD: Kakva vlada, kakvi bakrači
Socijaldemokrate

SD: Kakva vlada, kakvi bakrači

Socijaldemokratska Crna Gora saopštila je da se još ne zna kako će personalno izgledati nova Vlada, kao ni ko je taj ko će procjenjivati da li je neko ekspert ili ne.

"Jedno je evidentno - i pored priče da samo jedna lista ima toliko eksperata da formira dvije Vlade, izgleda da eksperata fali. Zato će, prema najavama mandatara, nova Vlada imati 12+1 eksperta jer je i mandatar ekspert koji, kako kaže, ne duguje niti jednom političkom subjektu ništa, nego je sam, uz pomoć bogorodice, dobio izbore", navode iz SD-a.

 Dodali su da će ekspertska Vlada biti i bez potpredsjednika što je novitet na evropskoj i svjetskoj političkoj sceni.

"Trčaće nova Vlada na 200, a možda i na 400m, odnosno dana, koliko joj je “građanski orjentisan” mandatar, nakon dogovora u ambasadama i sa svojim medijskim i finansijskim pokroviteljima, ograničio mandat", naglasili su iz SD-a.

Poručili su da je crnogorska javnost, nakon dva mjeseca mrcvarenja i tragikomedije sa podjelom resora dobila “ohrabrujuće” vijesti.

"Dobićemo Vladu “eksperata” koju dio partija nove većine ne podržava, ali će glasati za istu. Jeste da je nakon sastanka gdje je, kako smo obaviješteni, sve glatko prošlo, jedan od lidera nove većine govorio o “masnim lažima druge familije”, da je gostujući na RTCG drugi od lidera iste te većine govorio o prevari birača koji su glasali partije i njihove predstavnike, a ne eksperte, ali ništa od toga nije bitno. Mandatar se oglasio na Twitter-u i to građanima Crne Gore treba da bude dovoljno da više ne brinu za svoju budućnost", izričiti su iz SD-a.

Kazali su da bi lagali kad bi rekli da ih postizboirna situacija, od partija koje čine novu većinu, iznenađuje.

"Naprotiv, sasvim je očekivano. I kao što reče treći od lidera iste te većine, ako je išta dobro što su izvojevali pobjedu na izborima, to je što su prekinuli celibat četvrtog lidera navedene većine. A taman smo se prepali da bi, shodno dejstvovanju u protekla dva mjeseca, mogao da se zamonaši pošto, kako mandatar kaže, u Vladu neće nijedan od njih", naglasili su iz SD-a i dodali da Vlada još nije formirana, a kad će ne znaju. 

Do tada građanima poručuju da se bave medijskim prepucavanjem partnera u novoj većini.

"Tražili ste, gledajte, rijaliti je tek počeo", zaključili su iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.