Bečić - Veber: Otvorenost za jačanje parlamentarne saradnje
Veber i Bečić na sastanku

Bečić - Veber: Otvorenost za jačanje parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Njegovom ekselencijom Robertom Veberom.

Ističući da je Njemačka dokazani prijatelj Crne Gore, Bečić je zahvalio ambasadoru na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i podršci evropskim integracijama Crne Gore.

On je izrazio očekivanje da će tokom tekućeg njemačkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, biti nastavljena dobra saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, Bečić se osvrnuo na nedavne poruke Evropske komisije u Godišnjem izvještaju o Crnoj Gori i istakao zadovoljstvo činjenicom da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta Evropske unije.

Ambasador Veber je ukazao da Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženjem Evropskoj uniji i naglasio da će zvanični Berlin, pružiti neophodnu pomoć da naša zemlja što prije postane dio evropske zajednice.

Ovom prilikom, Veber je prenio i čestitke predsjednika Bundestaga novoizabranom predsjedniku.

Izraženo je obostrano interesovanje za nastavak i intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva.

Bečić je upoznao ambasadora sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i na reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.