Razmišljate o blokiranju bivšeg partnera na društvenim mrežama? Evo kako donijeti konačnu odluku
Ilustracija

Razmišljate o blokiranju bivšeg partnera na društvenim mrežama? Evo kako donijeti konačnu odluku

Žestoko ste se posvađali s partnerom i veza nije uspjela, a iako se ne želite vratiti toj osobi, nije lako donijeti odluku trebate li prerezati sve veze i blokirati je na društvenim mrežama ili ne.

Kako prenosi Pink Villa, ovih nekoliko razloga pomoći će vam da konačno odlučite.

Nakon prekida trebate misliti isključivo na sebe i dati sebi vremena da izliječite slomljeno srce nakon propale ljubavi. U tome vam blokiranje definitivno može pomoći jer što manje gledate što ta osoba radi, gdje ide i s kim se druži - to ćete prije zaboraviti na nju. Ovo pogotovo vrijedi kada je prekid bio težak i kada ste se razišli u jako lošim odnosima.

Često se događa da jedna strana više pati nakon prekida, a ako ste u toj ulozi onda vam sigurno ne treba da gledate putem društvenih mreža kako je druga strana krenula dalje.

Blokiranje je u ovom slučaju spas. Gledanje starih fotografija po Instagramu ili Fejsbuku vratiti će sjećanja, a možda i neke osjećaje. Vrlo lako možete doći u napast da ponovno pošaljete poruku toj osobi što nije baš najbolja ideja. Kontrolisati se možete ako odaberete opciju blokiranja.

Ako vas je partner prevario, onda tipku za blokiranje trebate pritisnuti bez razmišljanja. Ljutnja će ionako biti prisutna jedan duži period, a gledanje fotografija te osobe svakodnevno može vas dovesti do ludila. Pogotovo ako počne stavljati objave s osobom koja je učestvovala u preljubi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.