O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kada bude poznata sadržina

Đukanović: DPS će ubjedljivim promjenama povratiti povjerenje birača

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović komentarišući najave o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti kazao da će taj Zkaon kod njega kao predsjednika imati isti tretman kao i svi do sada donešeni zakoni.

"Poštujem ono što je volja parlamentarne većine koja jedina ima nadležnost da donosi nove Zakone i izmjene postojećih. Ne bih unaprijed govorio kakav će biti moj odnos dok ne vidim kakav će biti sadržaj tog Zakona - kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje da li će potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Podsjetio je da svaki zakon donesen u parlamentu prolazi proceduru čitanja u kabinetu predsjendika nakon čega se odlučuje da li će biti poptpisan ili će biti vraćen na dodatno arbitriranje u parlamentu.

"Kada vidimo šta će biti sadržaja ovog Zakona a čuli smo različite najave od predstavnika nove parlamentarne većine, želim da vam potvrdim da će taj zakon imati isti tretman kao i svi ostali. To je pitanje odnosa predsjednika Crne Gore prema ustavnom pravu i nadležnosti parlamenta", rekao je Đukanović nakon konsultacija o mandataru za sastav Vladesa nosiocima lista koalicija: „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem, „Mir je naša nacija“ Aleksom Bečićem i „Crno na bijelo“ Dritanom Abazovićem.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da bi predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i ostale sudije koje su u trećem mandatu trebalo da podnesu ostavku, Đukanović je rekao da se mora malo pažljivije razgovarati sa ključnim evropskim partnerima, u ovom slučaju Evropskom unijom.

“Moramo pažljivo čitati norme našeg ustavnog sistema. Nijesam adresa koja treba da daje njegovo tumačenje”, kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li će se povući sa čela stranke na Kongresu te stranke, Đukanović je rekao da je DPS pokazala da je odgovoran politički subjekt i da je postojalo mnogo zebnje kako će se obaviti tranzicija vlasti.

“Zajedno smo pokazali da je ta zebnja bila neopravdana i da CG ima demokratski kapacitet i da odgovorai ovakvim izazovima. DPS je na pravi način razumjela poruku izbora. Biračka javnost nije željela da DPS bude stub izvršne vlasti.Niko valjda ne očekuje da ćemo polemisati sa izbornom voljom građana”,kazao je Đukanović.

Moramo dokazati javnosti da DPS zaslužuje da joj se povrati povjerenje. Kada će se to dogoditi, vidjećemo. Put povratka povjerenja je put ubjedljivih promjena koje će motivisati biračku javnost da nam povrati povjerenje uskraćeno na ovim izborima -  rekao je Đukanović ističući da je rano govoriti o konkretnim potezima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.