U istočnom dijelu Avganistana

U samoubilačkom bombaškom napadu poginulo najmanje 18 ljudi, 38 povrijeđeno

U samoubilačkom bombaškom napadu kamionom u istočnom dijelu Avganistana, život je izgubilo najmanje 18 ljudi, dok je 38 povrijeđeno, potvrdili su zvaničnici.

Portparol avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova je rekao da se napad dogodio u istočnoj provinciji Nangarhar, u blizini džamije u kojoj se lokalno stanovništvo okupilo radi molitve.

Portparol provincijskog guvernera je saopštio da je nekoliko naoružanih muškaraca nakon eksplozije pokušalo da uđe u zgrade okružnih vlasti, ali da su ih avganistanske snage ubile prije nego što su došli do njih.

Kako AP prenosi, niko još uvijek nije preuzeo odgovornost za napad, a poznato je da su u ovom području aktivni talibani i saveznici Islamske države. Obje grupe sprovodile su napade na vladu Avganistana, pripadnike snaga bezbjednosti i civile.

Predstavnici avganistanske vlade i talibani su otpočeli sa pregovorima u Kataru kako bi okončali višedecenijski rat u zemlji, nakon sporazuma o primirju koji su SAD i talibani potpisali 29. februara u Dohi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.