Gruevski dobio još godinu i po zatvora
Nikola Gruevski

Gruevski dobio još godinu i po zatvora

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Gruevski je već osuđen na dvije godine zatvora u slučaju "Tenk" zbog protivpravnog uticaja tokom nabavke službenog blindiranog mercedesa za potrebe makedonske vlade, što znači da sada ima tri i po godine ukupne zatvorske kazne ako se vrati u Sjevernu Makedoniju.

Trenutno Gruevski boravi u Budimpešti gdje je dobio politički azil nakon što je napustio makedonsku teritoriju tvrdeći da je predmet političkog progona.

Bivša ministarka policije u Sjevernoj Makedoniji Gordana Jankulovska juče je sprovedena na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine u istom slučaju oko sporne nabavke mercedesa, čija je kupovna vrijednost iznosila oko 600.000 evra.

Gruevski je nedostupan za makedonske vlasti, ali je novoizabrani ministar pravde u toj zemlji Boran Maričikj nedavno izjavio da će Sjeverna Makedonija uputiti novi zahtjev vlastima u Mađarskoj za ekstradiciju Gruevskog i pored toga što su mu tamošnje vlasti odobrile politički azil.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.