Ne postoji odgovornost Crne Gore i Srbije u vezi bjekstva Gruevskog
Nikola Gruevski

Ocjena Tužilaštva

Ne postoji odgovornost Crne Gore i Srbije u vezi bjekstva Gruevskog

Šef Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Sjeverne Makedonije Vilma Ruskovska ocijenila je da ne postoji odgovornost Srbije ili Crne Gore kada je riječ o bjekstvu bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog.

Ruskovska je navela da je "veoma indikativno" to što im Albanija nije dostavila video-zapise koji bi im pomogli da utvrde na kojem je graničnom prelazu Gruevski ušao u Albaniju, a time i na kojem je graničnom prelazu napustio Sjevernu Makedoniju.

"Bilo nam je veoma važno da nam Tirana dostavi "sejf siti" snimke u kritičnom periodu i to oko Ambasade Mađarske. Zbog čega nisu odgovorili na naš zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, nije mi poznato" rekla je Ruskovska za "Politiku", prenosi Blic.

Ona je napomenula da za Gruevskim, koji je u međuvremenu dobio politički azil u Mađarskoj, tada nije bila izdata međunarodna potjernica, budući da još nije bio pravosnažan njegov uput za izdržavanje kazne zatvora.

"Njegova lična karta nije bila oduzeta jer to nije predviđeno zakonom, a i mora, kao i svaki drugi građanin, imati ispravu za ličnu identifikaciju. Bila mu je oduzeta samo putna isprava",rekla je Ruskovska.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.