Evo kako prirodnim putem ubrzati rast kose
Ilustracija

Evo kako prirodnim putem ubrzati rast kose

Pronašli smo namirnice za sve koji žele da ubrzaju rast kose.

Ako ste već počeli da koristiite razne preparate, ali i ulja kako biste podstakli rast kose, nemojte zaboraviti na namirnice koje su bogate vitaminima i mineralima neophodnima za čvrstu i zdravu kosu.

Osim što pospješuju rast kose, odlične su i za vašu kožu, a u svoju prehranu trebali bi ih ste uvrstiti kad god možete.

Piletina Piletina i druge namirnice koje obiluju proteinima od velikog su značaja za zdravu kosu i njezin rast. Naime, proteini izgrađuju sve naše stanice, uključujući i stanice kose, a do ispadanja kose često dolazi zbog slabog unosa proteina.

Jaja Jaja nude širok spektar zdravstvenih prednosti, zato je njihovo uključivanje u prehranu jako važno. Osim što su bogata proteinima, sadrže i biotin koji pospješuje rast kose, ali i njeno jačanje.

Avokado Avokado je bogat vitaminom E koji je jako važan za rast kose, a sjedinjenje svih vitamina u avokadu poboljšava cirkulaciju krvi zbog koje folikule kose rade djelotvornije.

Losos Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospješuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još puno stvari koje stimulišu rast kose.

Kvinoja Kvinoja je prije nekoliko godina proglašena "kraljicom čišćenja organizma" te je odlična i za rast kose jer je puna cinka, a manjak cinka je često razlog krhke i suhe kose.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.