U KCCG i dalje bez ambulantnih pregleda
KCCG

Zbog pandemije koronavirusa

U KCCG i dalje bez ambulantnih pregleda

U cilju sprječavanja daljeg širenja COVID-19 infekcije u Crnoj Gori ostaje na snazi do daljnjeg odluka Kliničkog centra Crne Gore o obustavljanju ambulantnih pregleda, saopšteno je iz ove ustanove.

"Obustave se odnose na sve zakazane specijalističke, supspecijalističke i radiološke preglede (ultrazvučni, CT i MR pregledi). Obustave se, takođe, odnose i na sve hirurške operativne procedure, te na uzimanje uzoraka za imunološke i genetičke analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju kao i uzimanje uzoraka u Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku", naveli su iz KCCG-a.

Kako su kazali, navedene obustave se ne odnose na zbrinjavanje pacijenata sa hitnim i urgentnim stanjima, kao i na operativne zahvate kod pacijenata sa malignim oboljenjima uz obavezan negativan PCR test na novi korona virus.

"Dosadašnje širenje infekcije opominje nas da, epidemiju izazvanu novim korona virusom, možemo spriječiti jedino uz poštovanje svih preporučenih i preventivnih mjera. Širenje infekcije ne mogu spriječiti zdravstveni radnici bez pune podrške i saradnje svakog pojedinca", ističu iz KCCG-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.