Specijalistički pregledi za jul, avgust i septembar u KCCG popunjeni , građani prinuđeni da plaćaju privatne doktore
KCCG

Dodatni termini početkom mjeseca

Specijalistički pregledi za jul, avgust i septembar u KCCG popunjeni , građani prinuđeni da plaćaju privatne doktore

Termini za specijalističke preglede u KCCG za jul, avgust i septembar su popunjeni. Iz ove zdravstvene ustanove očekuje se da će se dodatni slobodni termini otvoriti početkom mjeseca i poručuju da nijedan pacijent kome je to neophodno neće ostati nepregledan.

Sa druge strane, građani koji do oktobra nemaju termine kažu da je odlazak kod privatnika jedino rješenje.

Draganu Grujiću specijalistički pregled kod kardiologa i reumatologa zakazan je za početak oktobra. Dragan kaže da čekanje od pet mjeseci nije baš najbolja opcija, zato ide tamo gdje se ne čeka.

“Ja već idem kod privatnika. Na žalost nemaju svi novca ali možda je ta kombinacija najbolja”, kazao je Grujić. “Nije sve crno, ja se ne ljutim. Sve je to normalno stanje u dršutvu nije ni njima lako”, kazao je on.

Dragan i pacijenti poput njega su na čekanju jer su trenutno svi termini za preglede kod specijalista popunjeni u KCCG.

Rifat Međedović, direktor Poliklinike KCCG kazao je da je tačno da su termini za najopterećenije ambulante popunjeni do prvog oktobra.

“Očekujemo vrlo brzo otvaranje novih termina. Svakog prvog u mjesecu zapravo krajem prethodnog mjesecaa KCCG se trudi da otvori nove termine za specijalističke preglede, subspecijalističke i dijagnostičke procedure”, kazao je on.

Oni koji su hitni slučajevi biće pregledani u Urgentnom ili hitnoj službi, a imaju rješenje i za one pacijenti koji su prioritetni.

Međedović dodaje da za prioritetne preglede, “koji nisu hitni u smislu ugroženosti da bi morali dobiti pregled u roku od nekoliko sati postoje intereventne ambulantne u KCCG koje imaju popunjenost termina ali su raniji nego u redovnom sistemu zakazivanja, dok pacijenti koji imaju neophodnost specijalističkog pregleda u redovnom radu idu u sistem zakazivanja” 

Ipak građani koji su na listi čekanja kažu da ne vjeruju da prioriteti imaju prednost.

“Ako je neko hitan slučaj taj će prije umrijeti no doći na red, na pojedine ne kažem sve ali pojedine”, kazali su građani uz poruku “šta da se radi ko ima para nek ide privatno”.

Međutim, svaki treći pacijent ne dođe na zakazani pregled kod specijaliste a pritom ga ne otkaže, upozoravaju iz KCCG, što je propuštena prilika za one kojima je odlazak kod ljekara zaista neophodan.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.