Posebno obratite pažnju na 5 stvari kada birate vjenčanu kumu
Ilustracija

Posebno obratite pažnju na 5 stvari kada birate vjenčanu kumu

Kako biste za "čuvara" svog braka izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, saznajte na šta bi to svaka buduća mlada trebala da obrati pažnju kada bira vjenčanu kumu.

Tokom planiranja vjenčanja vjenčana kuma biće vam drugarica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega neko na koga možete da se oslonite u trenucima kada će vam svega biti previše.

1. S njom vas veže zajednička prošlost

Za vjenčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste mnogo toga proživjeli. Prijateljicu koja je vidjela mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina. Vjenčana kuma mora biti osoba koja ima mjesto u vašem srcu.

2. U kontaktu ste

Vjenčana kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kime se dugo niste vidjeli, ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom ili Skajpom to je u redu, ali ako se ne sjećate kada ste zadnji put okrenuli njen broj telefona, bolje je da za vjenčanu kumu izaberete drugu osobu. Ako izaberete osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redovno kontakt, to će biti najbolji izbor.

3. Razumije vas

Svako od nas ima svoje "lutke", a svaka buduća mlada tokom planiranja vjenčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Vjenčana kuma mora da bude neko ko vas razumije i ko zna kada je trenutak da vas savjetuje i bude vam podrška, a kada da vas – ostavi na miru. Ne želite je da se osoba koja treba da vam bude oslonac uznemiri zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razumije vas i vaše želje.

4. Želi da vam pomogne

Tokom planiranja vjenčanja vaša vjenčana kuma biće vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega biće neko na koga možete da se oslonite u trenucima kada će vam svega biti previše. Kada birate vjenčanu kumu, to mora da bude neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.

5. U njenom društvu ste opušteni

Vjenčana kuma mora da bude neko s kime možete dobro da se nasmijete, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kim možete da se zabavite, ali i iskreno razgovarate o ozbiljnim stvarima. Vjenčana kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Stil / zadovoljna.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.