Francuska neće vakcine protiv korone preko SZO-a
Ilustracija

Francuska neće vakcine protiv korone preko SZO-a

Francuska će obezbijediti sredstva za inicijativu na čijem je čelu Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) za kupovinu potencijalnih vakcina protiv koronavirusa, ali ih neće uzimati kroz isti program, rekao je neimenovani zvaničnik francuskog Ministarstva zdravlja.

Analitičari navode da odluka jedne od najvećih pristalica SZO predstavlja jak udarac strategiji pokrenutoj s ciljem da se ujedine administracije širom svijeta u borbi protiv pandemije.

Isti zvaničnik navodi da Francuska vakcinu uzima iz globalnog projekta SZO poznat po imenu "Kovaks",

Pariz će doze dobiti kroz zajednički program preko EU.

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejezus rekao je ranije da se više od 170 zemalja pridružilo projektu, dan prije potpisivanja sporazuma o pristupu programu.

SZO je od administracija zatražila da se pridruže projektu kako bi se obezbijedilo da vakcine budu podijeljene pošteno i efikasno, kao i da bi "vakcinaški nacionalizam"  narušio napore u borbi protiv pandemije, prenosi klix.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.