Lukašenko: Tražio sam oružije od Putina, možemo da kontrolišemo situaciju
Putin i Lukašenko

Lukašenko: Tražio sam oružije od Putina, možemo da kontrolišemo situaciju

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko rekao je u srijedu da je tražio ruskog predsjednika Vladimira Putina da snabdije Bjelorusiju oružjem dok se suočava s masovnim protestima zbog spornih izbora.

Govoreći ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za vrijeme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao: "Takođe sam pitao ruskog predsjednika za nekoliko novih tipova oružja".

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina.

"Možemo da držimo situaciju pod kontrolom, ne samo u Bjelorusiji, nego i duž svojih granica", dodao je Lukašenko, prema državnoj novinskoj agenciji Belta, prenosi Hina.

Rusija i Bjelorusija trenutno zajedno sprovode vojne vežbe, koje traju do kraja septembra. Lukašenko je rekao da bi dvije zemlje trebalo da planiraju više vežbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994. godine, takođe je rekao da bi se, nakon što Bjelorusija donese novi ustav, održali novi predsjednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom letovalištu Sočiju, gdje je ruski predsjednik Bjelorusiji dodijelio milijardu i po dolara kredita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.