Brajović i Urban

Sastanak Brajovića i Urbana

"Najveća obaveza nove vlasti da nastavi započete procese evroatlantskih integracija"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karela Urbana.

"Na sastanku je zajednički konstatovano da su izbori bili fer i transparentni, u skladu sa zakonskim i demokratskim načelima i normama, uz unaprijeđeno izborno zakonodavstvo, a velika izlasnost pokazatelj je odgovornosti građana prema državi", navodi se u saopštenju.

Brajović kazao je da je, sa ciljem dogovora oko organizovanja Prve sjednice 27. saziva Skupštine Crne Gore, pozvao na razgovor nosioce izbornih lista koje su obezbijedile parlamentarni status. S tim u vezi izrazio je očekivanje da će tokom pomenutog sastanka biti preciziran datum konstitutivne sjednice Skupštine i objasnio  ustavnu proceduru za formiranje nove Vlade.

"Crna Gora je postigla značajne rezultate kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu, zbog čega je i prepoznata kao lider evropskog procesa u regionu. Stoga je još veća obaveza da se održi evropski kurs i nastavi za započetim reformama, a da se političke razlike manifestuju kroz dijalog u Parlamentu", naglasio je Brajović.

Ambasador Urban je istakao da će Republika Češka uvijek biti zastupnik samostalne, građanske, multietničke Crne Gore koja će nastaviti svoj evropski put, kao članica Sjevernoatlantskog saveza, naglasivši da je Crna Gora na izborima pokazala institucionalnu snagu i demokratiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.