Preminula glumica Dajana Rig, Lejdi Olena iz Igre prijestola
Dajana Rig

U 82. godini

Preminula glumica Dajana Rig, Lejdi Olena iz Igre prijestola

Glumica Dajana Rig, čuvena po ulogama Lejdi Olene Tajrel u seriji "Igra prijestola" i Eme Pil u britanskoj špijunskoj seriji "Osvetnici", premunula je u 82. godini.

"Mirno je preminula rano jutros. Bila je kod kuće sa svojom porodicom koja je zamolila za privatnost u ovom teškom trenutku", saopštio je njen agent, prenosi BBC.

Dajana Rig je igrala i Trejsi, jedinu ženu koja je postala gospođa agenta Džejmsa Bonda, u filmu "U službi njenog Veličanstva" iz 1969. godine, podsjeća britanski javni servis.

Osvojila je BAFTA nagradu 1990. godine za najbolju glumicu u TV filmu "Mother Love", a 2000. godine joj je dodijeljena počasna BAFTA nagrada, kao dijelu glumačke ekipe kultne špijunske serije "Osvetnici".

Za nagradu Emi bila je nominovana čak devet puta, a trijumfovala je samo jednom - 1997. za rolu u mini seriji "Rebeka".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.