Hoti danas u Briselu: Očekuje liberalizaciju viza za Kosovo
Avdulah Hoti

Premijer Kosova će razgovarati sa zvaničnicima o odnosima sa Srbijom i situaciji u regionu

Hoti danas u Briselu: Očekuje liberalizaciju viza za Kosovo

Premijer Kosova Avdulah Hoti danas boravi u Briselu i sa visokim zvaničnicima u Evropskom parlamentu (EP) će razgovarati o situaciji na Kosovu i u regionu, dijalogu sa Srbijom koji se nastavlja posredovanjem EU i liberalizacijom viza za Kosovo.

Evropski parlament kontinuirano podržava proces dijaloga i put Kosova ka evropskim integracijama i smatra da je proces liberalizacije viza nepotrebno i štetno odlaganje.

Hoti će se u Briselu susresti sa predsjednikom Evropskog parlamenta, Davidom Sasolijem, Grupom poslanika prijatelja Kosova u EP, evro poslanicima i članovima Komisije za spoljne poslove EP, prenosi Beta.

EP je podržao preporuku Evropske komisije za liberalizaciju viznog režima za Kosovo, ali ova odluka još uvijek nije donijeta u Savjetu gdje države članice odlučuju kvalifikovanom većinom glasova.

Stoga se očekuje da i danas tokom rasprave sa kosovskim premijerom članovi Evropskog parlamenta ponove poziv da se proces liberalizacije viza završi što je prije moguće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.