U posljednja 24 časa u Sloveniji rekordan broj oboljelih
Ilustracija

Još 79 potvrđenih slučajeva

U posljednja 24 časa u Sloveniji rekordan broj oboljelih

U Sloveniji je u posljednja 24 sata, posle 2.560 testiranja, potvrđeno 79 novih zaraza koronavirusom, čime se ukupan broj registrovanih od početka epidemije povećao na 3.312, od čega je 519 aktivnih slučajeva, objavila je slovenačka vlada.

Riječ je o rekordnom broju novih zaraza od početka epidemije, odnosno o povećanju za 37 zaraza u odnosu na prethodni dan.

Do sada je na dnevnom nivou najviše potvrđenih infekcija koronavirusom u Sloveniji bilo zabilježeno 26. marta, dvije sedmice posle proglašenja epidemije, kada ih je bilo 61, prenosi FoNet.

Nova žarišta su u domovima za starije osobe, gdje je 15 novozaraženih, kao i u školama koje su otvorene početkom prošle nedelje, ali se u karantin stavljaju samo razredi u kojima je potvrđena zaraza, dok se u ostalima obrazovni proces nastavlja.

Trenutno su u Sloveniji hospitalizovana 33 pacijenta zbog kovida, osam više nego prethodni dan, od čega je četvoro na intenzivnoj njezi, a iz bolnica je otpušteno troje oporavljenih, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da je od početka epidemije preminulo 135 pacijenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.