Makron: Virus se ubrzano širi, potrebna bolja koordinacija pograničnih restrikcija
Emanuel Makron

Makron: Virus se ubrzano širi, potrebna bolja koordinacija pograničnih restrikcija

Francuski predsjednik Emanuel Makron apelovao je danas na evropske susjede Francuske da bolje koordinišu pogranične restrikcije jer se korona ponovo ubrzano širi.

U jeku strijepnji i upozorenja da bi Francuska mogla da postane novo žarište epidemije, Makron je stao u odbranu odluke vlade u Parizu da se ekonomija ubrzano restartuje, prenio je AP.

"Francuska mora da nauči kako da živi sa virusom, kako da oporavi ekonomiju, finansira socijalnu pomoć kao što je privremena nadoknada za nezaposlene i kako da obrazuje svoju djecu u vanrednim uslovima", rekao je predsjednik Francuske.

Od jutros u 8 časova u Parizu je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim javnim prostorima, a gradske vlasti su čak upozorile da nije dozvoljeno skidanje maske zbog pušenja ili uzimanja hrane na javnim mjestima. V. Britanija, Njemačka i Belgija uvele su nove zabrane za putnike koji stižu iz Francuske, pa je Makron pozvao na bolju evropsku koordinaciju i konstatovao da je "besmisleno zatvarati granice posebno zbog miliona radnika koji u okviru EU zone putuju preko granica na posao".

Makron je obećao da će investirati 15 milijardi eura u državne projekte s ciljem da se otvore nova radna mjesta i proizvodnja vrati u Francusku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.