Radojičić: Bez inficiranih na bolničkom liječenju na Cetinju, počinje vantjelesna oplodnja
Bolnica "Danilo I"

"Građani pokazali visok nivo poštovanja epidemioloških mjera"

Radojičić: Bez inficiranih na bolničkom liječenju na Cetinju, počinje vantjelesna oplodnja

Direktorica Opšte Bolnice "Danilo I“ Sonja Radojičić kaže je da je epidemiološka situacija na Cetinju stabilna, što pokazuje podatak da na bolničkom liječenju nema pacijenata inficiranih virusom korona. Takođe, ni jedan zdravstveni radnik u toj ustanovi nije pozitivan na kovid.

"Prema posljednjem presjeku IJZ imamo jednog oporavljenog, a 10 osoba inficiranih kovidom. Nije bilo više smrtih slučajeva“, kazala je Radojičić u razgovoru za Jutarnji program TVCG.

Kaže da je situacija zadovoljavajuća jer na bolničkom liječenju nema inficijanih pacijenata.

"Iz Urgentnog centra nam često pošalju pacijente koje mi prije pregleda testiramo. Bilo je samo četiri pacijenta koja smo nakon testiranja poslali u bolnicu Kodra“, kazala je ona.

Bolnica Danilo I, prema njenim riječima funkcioniše redovno.

"Situacija je stabilna, rad u bolnici je organizovan tako da imamo sobe za izolaciju za prijem pacijenata, gdje radimo testiranje. Imali smo mali broj hitnih operacija koje su morale biti odrađene bez testiranja na kovid, ali je zahvaljujući opreznosti osoblja sve prošlo kako treba. Nismo imali ni jednog zaraženog medicinskog radnika osim jedne medicinske sestre u junu, koja je izliječena“, kazala je ona.

Nema podatak koliko je građana Cetinja u samoizolaciji, ali kaže da je u pitanju mali broj.

"Odgovornost građana i poštovanje mjera je na visokom nivou, što i pokazuje broj zaraženih“, kaže Radojičić.

Procedura vantjelesne oplodnje ponovo bi trebalo da počne od 1. do 5. septembra.

"Dobili smo preporuke da možemo da se vratimo uobičajenim radnim obavezama. Uz negativan test ne stariji od 48 sati počeće da se radi humana reprodukcija koja će početi od 1. do 5. Septembra. Oni su besprekorno radili i u prvoj fazi u martu, tada je završen jedan ciklus, u junu drugi i sada smo po preporeukama NKT-a spremni ponovo. Nije bilo prigovora i sve je prošlo kako treba“, kazala je ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.