Kompanija Lego najavila proizvodnju kocki sa Brajevim pismom
Ilustracija

Igračke namijenjene slabovidoj djeci

Kompanija Lego najavila proizvodnju kocki sa Brajevim pismom

Danska kompanija Lego saopštila je da će uskoro za sedam zemalja proizvoditi čuvene kocke sa Brajevim pismom prilagođene djeci sa oštećenim vidom.

"Kocke će biti takve da će imati dio za Brajevo pismo, odnosno slova i brojeve te azbuke, kako bi slabovida djeca mogla na taj način da uče to pismo", navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Kocke će biti u klasičnim bojama tako da će s njima moći da se igraju i druga dejca.

Toj djeci će biti nacrtani brojevi i slova takodje u cilju učenja čitanja.

Takve kocke će prvo biti u prodaji u sedam zemalja - Brazilu, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Velikoj Britaniji i SAD.

Kasnije će prodaja biti proširenja na 20 zemalja a kocke će biti na 11 jezika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.