Kompanija Lego pravi kocke sa Brajevim pismom, biće na 11 jezika
Ilustracija

Prilagođene slabovidoj djeci

Kompanija Lego pravi kocke sa Brajevim pismom, biće na 11 jezika

Danska kompanija Lego saopštila je danas da će uskoro za sedam zemalja proizvoditi čuvene kocke sa Brajevim pismom prilagođene slabovidoj djeci.

"Kocke će da budu takve da će da ima dio za Brajevo pismo, odnosno slova i brojeve te azbuke, kako bi slabovida djeca mogla na taj način da uče to pismo", navodi se u saopštenju.

Kocke će da budu u klasičnim bojama tako da će s njima moći da se igraju i druga djeca. Toj djeci će da budu nacrtani brojevi i slova takođe u cilju učenja čitanja, prenosi Beta.

Takve kocke će prvo da budu u prodaji u sedam zemalja - Brazilu, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Velikoj Britaniji i SAD.

Kasnije će prodaja da budu proširenja na 20 zemalja a kocke će da budu na 11 jezika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.