Mališić Korać poručila

"Bivša vlast u Budvi devastirala zdravstvo, u četiri godine uložili 25.000 eura u Dom zdravlja"

Marija Mališić Korać kandidatkinja sa odborničke liste “Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović”, kazala je da je Dom zdravlja u Budvi bio daleko od prioriteta bivše vlasti u tom gradu, i da su za četiri godine od 150 miliona eura budžeta za zdravstvo u Pirjestonici turzima uložili samo 25.000 eura.

Mališić Korać je saopštila da je Dom zdravlja bio "daleko od liste prioriteta bivše gradske vlasti".

"Nije ni čudo što zaposlene u toj instituciji dodatno pogađaju neistine iznesene u promotivnom spotu Demokrata. Ako znamo da je u posljednje četiri godine, budžet Opštine Budva iznosio oko 150 miliona eura, a da je Domu zdravlja opredijeljeno 25.000, jasno je koliko su brinuli o sistemu zdravlja u Budvi", pojašnjava Mališić Korać.

Kazala je da je apsolutna neistina da je bilo koja partija pomogla Dom Zdravlja sa 30 000 eura, kako je navedeno u video materijalu jedne opozicione kampanje.

Poručila je da je jedina istina da je Dom zdravlja u Budvi imao investiciona ulaganja u visini 119 000 eura, a da je Opština Budva participirala sa iznosom oko 25 000 eura.

Mališić Korać je dodala da su im zahvalni, ali da im je i neprijatno iznenađenje da određeni politički subekt opštinsku donaciju, tretira kao ličnu partijsku.

"Nije da nijesu imali odakle, jer su za 4 godine nedolaska na posao, poslanici Demokrata i njihova stranka prihodovali između 2 i po i 3 miliona eura. S’ druge strane, za investicione projekte koje treba realizovati u okviru Doma zdravlja potrebna je stabilna lokalna uprava, koja će biti pouzdan partner u unapređenju zdravstvene zaštite svih građana u Budvi", poručila je Mališić Korać.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.