Objavljena nova lista

Evo iz kojih država se od sjutra može u Crnu Goru

U Crnu Goru će od sjutra moći da ulaze, bez dodatnih ograničenja, građani Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea, saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT).

"Objavljena je nova lista država čiji rezidenti od sjutra , 7. avgusta, mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru bez dodatnih ograničenja. Na listu su dodati Azerbejdžan, Bjelorusija, Kanada, Rusija, Ukrajina i Zimbabve", saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT).

"Ulazak u Crnu Goru bez dodatnih ograničenja omogućen je svakom državljaninu Crne Gore s prebivalištem u Crnoj Gori i strancu s stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori ako je rezident neke od država sa 'zelene liste' ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa 'zelene liste'. Ako nije u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru boravio u nekoj od država izvan 'zelene liste' ili nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan 'zelene liste' osim u tranzitu", navode iz NKTa.

U Crnoj Gori se na "zelenoj listi", između ostalih, nalaze članice Evropske unije, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Tunis. Na tzv. "žutoj listi" čiji državljani mogu ući u Crnu Goru uz negativan PCR ili serološki test se nalaze Albanija, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, Kosovo, Liban, Sejšeli i Singapur.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.