Naložena nabavka vakcina protiv sezonskog gripa u vrijednosti od 700.000 eura
Ilustracija

Ministarstvo zdravlja

Naložena nabavka vakcina protiv sezonskog gripa u vrijednosti od 700.000 eura

Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost da se neiskorišćena sredstava koja su planirana u budžetu Fonda zdravstva za 2020. godinu za nabavku HPV vakcina u iznosu od 700.000 eura iskoriste za nabavku nedostajućih količina vakcina protiv gripa i lične zaštitne opreme za potrebe javnih zdravstvenih ustanova.

Takođe, Ministarstvo zdravlja je dalo nalog Zdravstvenoj ustanovi Apoteke Crne Gore "Montefarm“ da po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizuje navedene nabavke do ukupnog iznosa od 700.000 eura.

"Posljednjom odlukom pred prestanak rada Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti biće sačuvan novac građana doniran Nacionalnom koordinacionom tijelu koji je namijenjen gradnji Klinike za infektivne bolesti budući da je politička stranka URA juče najavila da namjerava da čim preuzme izvršnu vlast počne da troši za tekuće potrebe donirani i sačuvani novac", navodi se u saopštenju NKT-a.

Ističu da, u nedostatku ideja i strahu od predstojećeg suočavanja sa odgovornošću, URA koristi neargumentovane i apsolutno neistinite tvrdnje o navodnom „beskrupuloznom nehatu“, „urušavanju zdravstvenog sistema“ i sl.

"Crna Gora je kroz krizu izazvanu pandemijom koronavirusa prošla daleko bolje od mnogo razvijenijih i bogatijih država, sa tek nešto više od polovine popunjenog COVID bolničkih kapaciteta, sa snažnim i održivim zdravstvenim sistemom koji nije ugrožen, sa redovnim isplatama zarada, penzija, pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, i subvencijama privredi i građanima koje se mjere desetinama miliona eura. I sve to uprkos Pokretu URA i sadašnjoj parlamentarnoj većini koji su sve činili upravo kako bi urušili zdravstveni sistem zarad partikularnih političkih ciljeva", piše u saopštenju.

"Budućoj vlasti ostavljamo uhodan, razrađen, kvalitetan u praksi dokazan sistem borbe protiv pandemije koronavirusa u nadi da će imati znanja i ideja i za period kada budu potrošili novac i ostale resurse koje im ostavljamo", zaključuje se. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.