Vučić: Očekujem da Srbija nabavi vakcinu prije kraja decembra
Aleksandar Vučić

Vučić: Očekujem da Srbija nabavi vakcinu prije kraja decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio u obraćanju javnosti, da kada je riječ o situaciji s koronavirusom u toj zemlji situacija ide na bolje.

Dodao je da očekuje da Srbija nabavi vakcinu prije kraja decembra.

Ponovio je da cilj Srbije nije da krije podatke već da liječi ljude kao i da je jedna od pet zemalja koje urade najviše testova u Evropi.

"Srbija testira najviše od svih, svega četiri zemlje testiraju više od nas. I ogroman novac trošimo na to. Stavićemo pod kontrolu i ovu drugu fazu, brojevi su bolji, u bolnicama je bolje stanje nego što je bilo, i danas djeluje da je bolje. Očekujemo ogromne probleme u svijetu zbog koronavirusa. U skladu s tim želim da vam kažem da je bilo jako važno što smo u prvom krugu pobijedili virus, kako bi ušli u "ekonomski pucanj".

Rekao je i da Vlada Srbije danas donosi nove mjere - moratorijum na otplatu kredita, odlaganje plaćanja poreze i isplatu dijela minimalnih zarada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.