Vešović: Nastaviće se infrastrukturni razvoj Podgorice, podrška od građana-motivacija

U proteklih nekoliko godina na planu izgradnje infrastrukture u Podgorici urađeno je jako puno. Naročito su vrijedni pažnje rezultati u oblasti saobraćajne infrastrukture, navodi se u saopštenju Časlava Vešovića, predsjednika Odbora DPS Glavnog grada.

"Nije bilo tako davno kada smo građanima obećali da će se u Podgoricu sa svih strana ulaziti saobraćajnicama bulevarskog tipa. Zahvaljujući odličnoj saradnji Vlade, Vladinih institucija, izvršne vlasti u glavnom gradu taj zahtjevan plan je počeo da se realizuje", kazao je Vešović.

Ističe da je izgrađena posljednja faza obilaznice oko Golubovaca, izgrađen je bulevar kroz Donju Goricu i dio bulevara između Podgorice i Tuzi.

"Gradimo Jugozapadnu obilaznicu kojom ćemo povezati Petrovački i Cetinjski put i u fazi projektovanja je saobraćajnica koja će povezati Cetinjsku i Nikšićku magistralu. Počeo je da se gradi bulevar između Podgorice i Danilovgrada, a raspisan je tender za gradnju bulevara kroz Gornju Goricu. U završnoj tenderskoj proceduri je izgradnja nastavka bulevara Vilija Branta, kojim će se omogućiti kvalitetna saobraćajna veza sa autoputem - najvrijednijim projektom u istoriji Crne Gore.

Gradnja ovih bulevara nije imala za cilj samo bezbjedniju i udobniju vožnju, već da se u okolnim naseljima stvore uslovi za kvalitetnije poslovanje, stanovanje, za izgradnju raznih drugih sadržaja i da prigradska naselja u Podgorici, zahvaljujući boljoj saobraćajnoj vezi, ne budu više periferija, već dio šireg centra Podgorice.

Bili smo posvećeni i gradnji gradskih saobraćajnica, od ulice Radosava Burića, Cvijetne, Ankarskog bulevara, Vuka Karadžića, Miloja Pavlovića i desetina drugih i bićemo i dalje posvećeni", saopštio je Vešović.

U toku su kako dodaje, tenderi za izgradnju dva nova gradska bulevara – Zmaj Jovinog i Veljka Vlahovića.

"Iako živimo u neizvjesnim vremenima vrlo je izvjesno da će se nastaviti kapitalni, saobraćajni i infrastrukturni razvoj Podgorice.Velika podrška koju  u kontinuitetu dobijamo od građana, snažna nam je motivacija da nastavimo i da budemo još uspješniji", poručio je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.