Obala Morače uskoro dobija mjesto za najljepše šetnje
Foto: Glavni grad

Obala Morače uskoro dobija mjesto za najljepše šetnje

Građani Podgorice vrlo brzo će prvi put zakoračiti promenadom uz Moraču, na potezu od mosta Blaža Jovanovića do plaže Galeb, ispod Njegoševog parka.

- Uskoro najljepše šetnje uz obalu Morače - navedeno je na Fejsbuk stranici Glavnog grada.

Staza, dužine 400 metara, izmijeniće lice centra grada, a građanima i posjetiocima Podgorice obezbijediti novi, jedinstveni prostor za odmor i rekreaciju. Šetalište se radi u natur betonu, s ukrasnim elementima obloženim moračkim oblutkom, i dekorativnom rasvjetom i omućiće prijatnu šetnju i u večernjim časovima.

Širina staze je 2.40 metara sa tri proširenja u vidu malih trgova, mjesta za okupljanje i odmaranje, a do šetališta su predviđene četiri pristupne tačke (ispod mosta Blaža Jovanovića, iz Njegoševog parka sa pozicije gdje se nalazi česma, pravac Njegošev park – Viseći most i sa plaže Labud).

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je, krajem jula prilikom polaganja kamena temeljca, kazao da su stanovnici Podgorice na ovaj projekat dugo čekali.

Kako su kazali u Glavnom gradu, izabrano rješenje na najbolji način prikazuje vezu između grada i rijeke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.