U Boliviji pronađeno 420 tijela, vjerovatno žrtve koronavirusa
Foto: AP News

Ukupno zaraženo preko 62 hiljade ljudi

U Boliviji pronađeno 420 tijela, vjerovatno žrtve koronavirusa

Specijalne policijske snage Bolivije su u dva grada u toj južnoameričkoj zemlji u mrtvačnicu dovezle najmanje 420 tijela umrlih osoba.

Sumnja se da je većina tih smrtnih slučajeva izazvana infekcijom korona virusom.

Policijski zvaničnik Ivan Rojas rekao je kako su leševi pronađeni u proteklih pet dana na ulicama, u automobilima i u kućama na području La Paza i Santa Cruza, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Lokalne vlasti kažu da je 80 do 90 posto tih smrtnih slučajeva najvjerovatnije nastupilo zbog posljedica zaraze korona virusom.

Potvrđeno 62.257 slučajeva zaraze

Institut za forenzičku medicinu u Boliviji je u protekla četiri mjeseca na ulicama, u kućama i drugim mjestima u toj zemlji pronašao i uklonio najmanje 3.016 tijela osoba za koje se sumnja da su umrle zbog infekcije.

Prema zvaničnim podacima, u Boliviji je potvrđeno 62.257 slučajeva zaraze korona virusom, a umrlo je 2.273 oboljelih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.