Cvijović: Zadužujemo unuke da bi Marković kupovao sigurne glasače DPS-a
Danilo Cvijović

Cvijović: Zadužujemo unuke da bi Marković kupovao sigurne glasače DPS-a

"Crnoj Gori za ovu godinu već nedostaje 880 miliona eura, ali to nije konačan iznos što znači da ulazimo u zonu opasne zaduženosti. Najlakše je taj novac pozajmiti, ali oni koji državu uvlače u kredite moraju da odgovore na pitanje kako će se i ko će to vraćati, jer ovim tempom dolazimo do toga da zadužujemo ne samo svoju djecu, već i unuke", ocijenio je Danilo Cvijović, predsjednik Resornog odbora Socijalista Crne Gore za ekonomiju i finansije.

Kaže da je to pitanje tabu do izbora.

"Jer će se, u međuvremenu, lansirati sve moguće svađalačke teme kako bi se skrenuo fokus javnosti sa ovih činjenica, ali i podatka da Crna Gora naredne godine mora vratiti 502 miliona eura duga, od čega su 92,3 miliona samo kamate, a do 2023. godine treba vratiti ukupno gotovo 1,3 milijarde eura duga", kazao je Cvijović.

Premijer Duško Marković odavno je kako dodaje, najavio treći paket ekonomske pomoći koji, takođe, treba da se obezbijedi iz kredita.

"Tog paketa pomoći još uvijek nema. Socijalisti Crne Gore pitaju predsjednika Vlade – zašto se čekao početak izborne kampanje i da li je namjera da se ovaj paket mjera, koji je najavljen kao pomoć svim građanima, pretvori u izborni poklon sigurnim glasačima DPS-a iz džepova svih nas.

Korona ne može biti pokriće za višedecenijsku pogrešnu ekonomsku politiku u Crnoj Gori.  Do donas je za subvencije poljoprivrednim proizvođačima izdvojeno svega  322.000 eura, što je skoro 20 puta manje nego što smo lani izdvojili samo za uvoz paradajza", navodi Cvijović.

Poljoprivredna proizvodnja u Crnoj Gori, umjesto da bude jedna od temeljnih razvojnih grana i pokretač ekonomije, odavno je prema riječima Cvijovića žrtva uvozničkog lobija, zbog čega domaća proizvodnja sve više posustaje iako nam je danas potrebnija nego ikad.

"Samo prošle godine Crna Gora je na uvoz hrane potrošila 474 miliona eura, što je za čak 60 miliona eura više od ukupnog izvoza svih roba iz Crne Gore.

Poražavajuća je činjenica da je više za plasman domaćih proizvoda uradila Fejsbuk stranica „Kupujmo domaće“, nego Vlada Crne Gore.

Ne može se budućnost Crne Gore graditi na ogromnom jazu između malog broja bogatih i većine ekonomski osiromašenih građana, već nam treba društvo u kojem će svi imati jednake šanse da pristojno žive od svog rada", kaže Cvijović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.