Istraživanje povodom mučenja: Unutrašnja kontrola formirala predmet
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Zlostavljanje zatvorenika

Istraživanje povodom mučenja: Unutrašnja kontrola formirala predmet

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je formiralo predmet kontrole povodom obraćanja Budimira Grujičića, koji je u izjavi datoj službenicima Unutrašnje kontrole policije saopštio navode o nezakonitom postupanju, zlostavljanju i mučenju vršenom od strane policijskih službenika prema njegovom sinu Jovanu u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su kazali da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije formiralo predmete kontrole na osnovu obraćanja Akcije za ljudska prava upućenog Ministarstvu unutrašnjih poslova 14.07.2020. godine, u kojem su zahtijevali hitnu istragu prijave mučenja i iznude priznanja u slučaju napada na lokal „Grand“ i kuću Golubovića, uz ukazivanje na sumnju da je, osim prema građaninu Jovanu Grujičiću, nezakonito postupanje, zlostavljanje i mučenje od strane policijskih službenika vršeno i prema građaninu Mugoša Benjaminu i građaninu M.B.

"Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će, nakon preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti ove organizacione jedinice, u cilju utvrđivanja činjenica i dokaza u vezi sa iznijetim navodima i okončanja postupaka unutrašnje kontrole, izvještaje o izvršenim kontrolama povodom predmetnih slučajeva dostaviti na dalji postupak nadležnom državnom tužilaštvu", poručeno je iz MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.