Tramp smanjio zatvorsku kaznu prijatelju osuđenom na 40 mjeseci
Tramp, foto: Profimedia

Tramp smanjio zatvorsku kaznu prijatelju osuđenom na 40 mjeseci

Predsjednik SAD Donald Tramp smanjio je zatvorsku kaznu svom prijatelju Rodžeru Stounu osuđenom u februaru na 40 mjeseci zatvora u okviru istrage o ruskom miješanju za vrijeme američke predsjedničke kampanje 2016. godine, saopštila je sinoć Bijela kuća.

"Danas je predsjednik Donald Tramp naložio izvršnu mjeru milosti da preinači nepravednu kaznu Rodžeru Stounu", saopštila je Bijela kuća, navodeći da je od sada dugogodišnji predsjednikov prijatelj "slobodan čovjek".

Bijela kuća je navela da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji.

Stoun (67) je trebalo da počne da služi kaznu u utorak, ali rekao je za AP da ga je Tramp sinoć pozvao da mu kaže da će da mu preinači kaznu, prenosi Frans pres.

Stoun je osuđen u februaru na 40 mjeseci zatvora zbog laganja Kongresu, uticaju na svjedoke i blokiranju istragu Predstavničkog doma američkog Kongresa o tome da li je Tramp bio u dosluhu sa Rusijom da osigura pobjedu na predsjedničkim izborima 2016.

Iako ovaj potez nije kompletno pomilovanje, svakako će da uznemiri kritičare koji već odavno skreću pažnju na predsjednikove intervencije u pravosudnom sistemu zemlje, prenosi Glas Amerike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.