Srpska alternativa: Srbi da ne troše energiju već da sa ostalim narodima rade u interesu naše Crne Gore
Srpska alternativa

Srpska alternativa: Srbi da ne troše energiju već da sa ostalim narodima rade u interesu naše Crne Gore

Srpska Alternativa Crne Gore, kao politička partija koja zastupa interese Srba, pozdravlja namjeru Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca u Hrvatskoj, da uđe u Vladu te zemlje, kazali su iz ove partije.

Smatraju da je takva veoma pragmatična odluka, kao i model po kojem je Srpska lista dio izvršne vlasti na Kosovu, najbolji način za ostvarivanje prava srpskog naroda.

"Imajući u vidu da su Srbi doživjeli egzodus sa tih teritorija, samo zbog svoje nacionalnosti, a da danas u vlasti sarađuju sa predstavnicima Hrvata i Albanaca, pitamo srpski narod u Crnoj Gori, zašto bi se smatralo izdajom nacionalnih interesa, ako bi neka od srpskih partija ušla u koaliciju sa Đukanovićem i da li je moguće da je on nama kao narodu manje prihvatljiv od Tačija i Haradinaja i ostalih članova terorističke "OVK"? ", pitali su iz Srpske alternative.

Kako navode, jasno je da se radi o dvostrukim aršinima po tom pitanju krajnje neodgovorne zvanične politike iz Beograda, koja ako i dalje nastavi sa pogrešnim smjerom u Crnoj Gori, može da dovede do nesagledivih posledica po srpski narod, ostavivši ga svjesno na periferiji političkih uticaja.

"Srpska Alternativa poziva Srbe da ne troše energiju i imaju prevelika očekivanja od zajedničke opozicione liste, do koje zbog ličnih interesa lidera sigurno neće doći, već konačno povedu računa o svom statusu i zajedno sa ostalim narodima rade u interesu naše jedine domovine - Crne Gore", zaključuju iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.