Sunđer treba mijenjati svakih nedelju dana: Ukoliko ga duže koristite postaje rasadnik bakterija
Ilustracija

"Najopasnija stvar u kuhinji"

Sunđer treba mijenjati svakih nedelju dana: Ukoliko ga duže koristite postaje rasadnik bakterija

Iako je kuhinja mjesto gdje se sprema hrana, ona često može biti jedno od prljavijih mjesta u kući. Zapravo, tu se nalaze i frižider, sudopera, kao i šporet, ali i kanta za đubre. Ona je često i vlažna, pa time i najpodložnija razvoju bakterija - a, najopasnija stvar je sunđer.

Sunđer za sudove je predmet koji se konstantno kvasi i dolazi u dodir sa najrazličitijim oblicima bakterija, prljavštine i patogena. Posebna opasnost vrijeba ukoliko je stalno mokar i iz njega ne isperete tečnost za sudove – tada postaje pravi rasadnik opasnih bakterija, prenosi Stil Kurir.rs.

Da, to je isti onaj sunđer koji peremo i posipamo hemikalijama...

Stručnjaci tvrde da je redovno mijenjanje sunđera za sudove osnovi preduslov da održite higijenu u vaših sudova i kuhinje uopšte, jer sunđer za sudove često koristimo i za sudoperu i radne površine u kuhinji.

Čišćenje i pranje sunđera za sudove je besmisleno, jer je tako nešto nemoguće uraditi. Pogotovo zato što često sunđer koristimo i za razne druge stvari, poput čišćenja kuhinjskih površina. On jednostavno ima prirodan rok trajanja u kome odolijeva patogenima, a nakon toga sitna abrazivna oštećenja na njemu postaju plodno tlo za razvoj svakakvih mikroorganizama, koje nikako ne želite u svojoj kuhinji.

Zato je jedino rješenje redovno mijenjanje sunđera. I, to po riječima naučnika na svakih nedelju dana! Ni dan više!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.