Krapović: U Budvi sam branio Ustav i zakon, progon je mala žrtva za odbranu CG
Dragan Krapovic

"Tužioci me prikazali kao kriminalca"

Krapović: U Budvi sam branio Ustav i zakon, progon je mala žrtva za odbranu CG

U Budvi sam branio Ustav i zakon, a progon je mala žrtva za odbranu Crne Gore, kazao je u razgovoru za Dan potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, komentarišući optužbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je u u Budvi formirao kriminalnu organizaciju radi kršenja naredbi državnih organa.

On je ocijenio da je konferencija za medije tužilaštva i Uprave policije na kojoj su izrečene optužbe na njegov račun početak kampanje DPS-a u susret izborima.

“Da je to istina dokazuje i činjenica da je meni zabranjeno da komentarišem detalje postupka, odnosno stavljena je oznaka tajnosti na predmet od strane SDT-a. Međutim, tužioci su me na konferenciji u javnosti prikazali kao kriminalca, dok ja nemam pravo da na to odgovorim činjenicama i argumentima iz spisa predmeta. Dakle, ja sam političar, u vrhu sam opozicione partije, a ovo se radi u periodu kada imamo raspisane izbore, a uskraćuje mi se pravo da na to odgovorim javno i na taj način zaštitim sebe, svoju porodicu i partiju kojoj pripadam. Svi se varaju ako misle da lisicama mogu zarobiti slobodu koju nosim u sebi ili da mi batinama i krvavim policijskim čizmama mogu slomiti kičmu kojom sam raskrinkao i zauvijek srušio mafijaško-kriminalnu hobotnicu u Budvi”, poručio je Krapović.

On je istakao da nema tih lisica, tih pendreka i tih čizama koje ga mogu zaustaviti u onom što se zove evropeizacija, demokratizacija i modernizacija i Crne Gore i lokalne samouprave u Budvi.

“U Budvi sam branio Ustav i zakon, a progon je mala žrtva za odbranu Crne Gore”, naglasio je Krapović.

Kako je dodao, cijela situacija u Budvi, pa i njegov slučaj, dokaz su da je opozicija na udaru hibridnog režima.

“U Budvi se desio pokušaj drskog i bezobzirnog kršenja Ustava i zakona Crne Gore. A kada smo mi iz Demokratske Crne Gore na to odgovorili politički, pravno i proceduralno besprekorno, krenula je otvorena zloupotreba institucija sistema, i to prvo Ministarstva javne uprave, pa onda Upravne inspekcije, Uprave policije i Službenog lista Crne Gore, zaključno sa SDT-om i ovim izmišljenim pravno-političkim slučajem protiv mene. Smatram da to vidi svako ko hoće objektivno da sagleda stvari i da je atak ovog autoritarnog režima na Demokrateu Crnoj Gori jasno vidljiv svakom građaninu Crne Gore”, kazao je Krapović.

Ističe da je sadašnje stanje u Budvi prije svega veoma teško za građane i privredu.

“Suspendovano je pravo na lokalnu samoupravu i Opština je kao institucija potpuno urušena, i to samo par dana pred otvaranje granica i pokušaj spašavanja turističke sezone i ekonomije Crne Gore. To je posledica, dok je uzrok svemu antidemokratsko i antievropsko ponašanje i po građane pogubno političko djelovanje DPS-a i njegovih satelita. Sa druge strane, ništa nije riješeno i stanje je danas potpuno neodrživo, što je u suprotnosti sa porukama koje smo dobili sa najvažnijih međunarodnih adresa. Kao što sam rekao, odgovornost za sve ide na DPS, direktno su krivi za dalekosežne posljedice svog antievropskog i antidržavnog načina vođenja politike”, rekao je potpredsjednik Demokrata.

Kako je dodao, što se tiče izbornih uslova, stavovi Demokrata su potpuno jasni i vrlo dobro predočeni javnosti.

“Svima u Crnoj Gori i van nje je kristalno jasno da uslovi za održavanje slobodnih i demokratskih izbora trenutno ne postoje”, kazao je Krapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.