Treslo u Srbiji: Više zemljotresa registrovano širom zemlje
Ilustracija

Bez veće materijalne štete

Treslo u Srbiji: Više zemljotresa registrovano širom zemlje

U 19 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 4.2 jedinica Rihterove skale u regionu Kladova u Srbiji, prenose mediji.

Intenzitet u epicentru, koji se prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda nalazi u Oršavi u Rumuniji, procijenjen je na šesti stepen Merkalijeve skale.

Iako zemljotresi ovakvog intenziteta mogu da izazovu mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti potresi su se osjetili širom opštine Kladovo, ali u susjednoj opštini Negotin.

Zabilježili su ga i seizmološki aparati u Kladovu, Boru i Kučevu.

Tokom popodneva u rejonu Kladova oko 14.20 sati i u 17.30 časova zabilježeni su i zemljotresi magnitude 3,2 i 3,8 jedinica Rihterove skale sa epicentrom na 25 kilometara od susjednog rumunskog grada Drobeta Turn Severin.

Seizmografi su registrovali i potres u 17.36 na području Majdanpeka od 2,9 Rihtera, navode "Novosti".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.