U Srbiji u posljednja 24 časa još 102 zaražene osobe koronavirusom
Ilustracija

Jedna osoba preminula

U Srbiji u posljednja 24 časa još 102 zaražene osobe koronavirusom

U posljednja 24 sata u Srbiji su registrovana 102 novooboljela, a jedna osoba je preminula od korona virusa.

U Srbiji su ukupno do sada su registrovana 13.092 pozitivna slučaja na virus, a preminule su 263 osobe.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Republike Srbije Covid19.rs, u posljednja 24 sata testirano je 6.025 osoba od kojih su 102 pozitivne, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 351.285 ljudi, prenosi portal Danas.

Aktivnih slučajeva je 775, a na respiratoru se trenutno nalazi 19 pacijenata,

Podaci o broju izliječenih pacijenata nisu saopšteni, a stopa smrtnosti iznosi 2,01 odsto.

U Srbiji je od danas obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu, a putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva, odlučio je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji je potencijalno zabrinjavajuća i trebalo bi malo „stegnuti obruč“ oko virusa, rigoroznije ga suzbijati, da ne bi došlo do širenja, izjavio je danas član državnog Kriznog štaba, epidemiolog Srđa Janković.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da i pored povećanja broja novih slučajeva infekcije korona virusom u Srbiji, u trenutnoj situaciji nema opravdanja za ponovno uvođenje vanrednog stanja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.