Najviše preminulih u jednom danu u Sjevernoj Makedoniji, gradonačelnik Skoplja pozitivan na koronavirus
Ilustracija

U posljednja 24 časa registrovano 185 osoba

Najviše preminulih u jednom danu u Sjevernoj Makedoniji, gradonačelnik Skoplja pozitivan na koronavirus

U Sjevernoj Makedoniji umrlo je još 11 osoba od koronavirusa, najviše u jednom danu do sada, i broj preminulih od te zaraze je porastao na 233, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku napisao da je u prethodna 24 sata registrovano 185 novih slučajeva Covid-19 od 1.364 testirane osobe, tako da je ukupan broj dijagnostikovanih građana u Sjevernoj Makedoniji od početka epidemije 5.005.

Aktivno je 2.868 slučajeva, u makedonskim bolnicama na liječenju su 364 pacijenta, od kojih je pet na respiratorima.

Institut za javno zdravlje registrovao je još 41 pacijenta koji je ozdravio čime je broj izliječenih povećan na 1.904, naveo je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče, prenosi Beta.

Gradonačelnik Skoplja pozitivan na koronavirus

Gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov objavio je da je pozitivan na koronavirus. 

"Današnje testiranje je pokazalo pozitivan rezultat. Klinička slika je dobra, sa blago povišenom tjelesnom temperaturom i bez potrebe za hospitalizacijom", napisao je Šilegov na Fejsbuku. 

Skopski gradonačelnik je naveo da nije uspio da se zaštiti uprkos preduzetim mjerama i dodao da se iskreno nada da nikome nije prenio virus. 

"To je dokaz da ovaj virus ne smije da se potcijeni i da svako od nas mora da pazi. Čuvajte se i čuvajte druge oko vas", dodao je Šilegov. 

U junu je objavljeno da su na koronavirus pozitivni i načelnici skopskih opština Čair i Gazi Baba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.