Skadarsko jezero: Jutros spriječen izlov ribe strujom
Foto: NPCG

Skadarsko jezero: Jutros spriječen izlov ribe strujom

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero su danas u ranim jutarnjim časovima vršeći redovne aktivnosti kontrole akvatorijuma brzom akcijom spriječili nezakonit izlov ribe ʼstrujomʼ - električnom energijom, u rejonu Tophale.

"Tom prilikom privremeno su oduzeti električni pretvarač, električna sonda i dva akumulatora, kao i nezakonito izlovljena riba koja će biti predata u dobrotvorne svrhe.", saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

Nadzornici Parka redovno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju spriječavanja svih nelegalnih aktivnosti.

"Naglašavamo da upotreba električne energije u cilju izlova ribe predstavlja nezakonitu aktivnost u zaštićenoj prirodi i ostavlja trajne posljedice po biljni i životinjski svijet.", podsjećaju iz NP Skadarsko jezero.

Ističu da je u očuvanju vrijednosti NP Skadarsko jezero, kao i svih NPCG, od presudnog je značaja odgovoran odnos svih korisnika prostora zaštićenih područja i poštovanje svih zakonom definisanih normi. 

Svi odgovorni građani mogu prijaviti nezakonite radnje u NPCG na broj telefona Call Centra JPNPCG 067 000 825 i na taj način doprinijeti suzbijanju ukupnih negativnih aktivnosti kojima se narušava prirodna baština zaštićenih područja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.