EXIT festival otvoriće 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave
Foto: EXIT

Održaće se od 13. do 16. avgusta

EXIT festival otvoriće 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave

EXIT koji će se održati od 13. do 16. avgusta otvoriće čak 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, i to na površini od najmanje 90 odsto uobičajenog kapaciteta.

Otkako je posle tri mjeseca pauze ponovo pokrenuta prodaja ulaznica, interesovanje za jedini od svih vodećih evropskih festivala koji će da se održi ovog ljeta, očekivano je veliko.

Ipak, zbog svih kvota za ulaznice, kako onih prodatih prije, tako i novih sada, EXIT će i ove godine u centru da ima svoj "magični sastojak" kad je u pitanju atmosfera, a to je uvijek najbrojnija publika iz Srbije i regiona.

Posjetioci iz zemalja okruženja već sad izvjesno će da nadmaše po brojnosti sve pređašnje godine, a kako se otvaraju zemlje Evropske unije, tako raste interesovanje i u nama najbližim zemljama kao što su Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Rumunija, Bugarska, Grčka i druge.

Trenutno je u prodaji poslednjih 25 odsto ulaznica za sva četiri dana koje se prodaju po cijeni od 6.490 dinara putem zvanične stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Glavna bina biće na svom uobičajenom mjestu na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna da ugosti spektakularne nastupe svjetskih, ali i regionalnih superzvijezda. EXIT je uz Glastonberi među rijetkim festivalima sa dvije glavne bine, a druga je mts Dance Arena.

I susjedna No Sleep bina dočekaće vjerne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstaviće se besprekorna selekcija izvođača.

EXIT magije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala sa najvatrenijom atmosferom Latino Stage. Za hip-hop fanove i ovog avgusta u rovu Beats bine, dok će drumandbass muzika koja je obilježila EXIT tokom proteklih 20 godina i ove godine da ima svoju binu - XBass Pit.

Biće tu i jedna od omiljenih bina domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvijek prepune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage. Pored brojnih zona za odmor i okrepljenje kao što su Foodland zone, posebno mjesto i ove godine zauzeće omiljena Pachamama zona, dok će istorijsko mjesto susreta i ove godine da bude Wenti Wadada Reggae Stage u ovogodišnjem specijalnom izdanju.

Do svih ovih bina i zona ulaziće se dobro poznatim putevima, pa će da budu otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu. Biće otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren da bude ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa zvaničnim mjerama da realizuje u saradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posjetioci, izvođači, kao i članovi tima koji učestvuju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni.

Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u periodu prije obustavljanja prodaje, imaće priliku da se odluče da li žele da iskoriste svoju ulaznicu za avgustovsko izdanje festivala, zamjene za festival sledeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu sa uslovima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odložene zbog pandemije, a o čemu će da budu blagovremeno obavješteni.

 

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.