Simović zdravstvenim radnicima: Čestitam, hvala i nastavljamo
Milutin Simović

Nastaviće se unaprjeđivanje zdravstvenog sistema Crne Gore

Simović zdravstvenim radnicima: Čestitam, hvala i nastavljamo

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović na promociji publikacije: „Klinički centar – Izazovi COVID 19“, zahvalio je svim zdravstvenim radnicima koji su bili na prvoj liniji i liječili COVID pacijente. On je obećao i nastavak unapređenja zdravstvenog sistema.

"Iza svih nas je pet izazovnih mjeseci, stotine dana i stotine noći u kojima smo zajedno brinuli, kreirali i zajedno davali odgovore na globalni, još uvijek trajući, izazov COVID-19. Izazov i za ekonomski mnogo razvijenije države, sa mnogo jačim zdravstvenim sistemima. Danas nakon svega toga, moje ocjene i moja zapažanja staće u tri poruke: čestitam, hvala i nastavljamo", kazao je Simović.

Čestitao je svim zaposlenim u crnogorskom zdravstvenom sistemu, a posebno u njegovom ključnom stubu u Kliničkom centru Crne Gore, na iskazanoj pravovremenosti, odlučnosti, profesionalnosti i posvećenosti,na uspostavljanju i efikasnom funkcionisanju kriznog menadžmenta, na svemu ovome jer to bio izraz odgovornog i, dodaću, patriotskog odnosa institucije i zaposlenih u ovoj situaciji koja je bila ozbiljna prijetnja za zdravlje i živote naših građana.

"Hvala svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore, a danas ovdje posebno hvala zaposlenima u Kliničkom centru. I onima koji su bili na prvoj liniji koji su brinuli i liječili COVID pacijente, i svima ostalima koji su radili na drugim odjeljenjima i u granicama mogućeg obezbjeđivali pružanje ostalih potrebnih zdravstvenih usluga, koje se nijesu mogle odlagati", naveo je Simović.

49973632602bb46cb61bfo

Zahvalio se pomoćnom osoblju u Kliničkom centru: u kuhinji, servirkama, higijeničarkama, osoblju na održavanju, vozačima, portirima – jednom riječju svima.

"Zahvaljujem se na otvorenosti i profesionalnoj, ali prije svega ljudskoj komunikaciji sa pacijentima i porodicama onih koji su se liječili od COVID-a u Kliničkom centru.
I onda kada uloženi napori nijesu dali rezultat za koji ste se borili, kada ste se, kao i svi mi, morali suočavati sa činjenicom da se nije uspio spasiti ljudski život, što je bilo najsvetije i najvažnije. Zahvaljujem se na posebno vrijednom doprinosu koji je dr Eraković pored liderske pozicije u Kliničkom centru, davao u radu NKT-a; Kriznom medicinskom štabu, svim njegovim brojnim članovima i posebnim timovima, na čelu sa dr Lazovićem – za doprinos u organizaciji i koordinaciji ukupnog zdravstvenog sistema Crne Gore; i dr Marini Mugoši, koja je pratila međunarodne protokole za liječenje COVID-a, pratila pacijente ne samo u Kliničkom centru, već i u ostalim COVID bolnicama", istakao je Simović.

On je poručio da nastavljau kao i do sada zajedno:

"Da unapređujemo crnogorski zdravstveni sistem, da unapređujemo kadrovski potencijal, da gradimo nove potrebne klinike, da nabavljamo novu savremenu opremu i da osvajamo najsavremenije metode liječenja, da unapređujemo položaj i standard svih zdravstvenih radnika, jer to oni zaslužuju i to njima pripada, da dajemo svoj puni nesebični doprinos napretku cijelog našeg društva", zaključio je Simović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.