Plate zdravstvenim radnicima biće veće do 40% u neto iznosu
Ilustracija

Spajić najavio

Plate zdravstvenim radnicima biće veće do 40% u neto iznosu

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto u NETO iznosu. On je kazao i da će dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), koji je novoj vladi, kako je rekao, ostavila prethodna vlast, biti smanjen do kraja godine.

On je, odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, saopštio će Fondu za zdravstvo naredne godine biti opredijeljeno skoro 304 miliona eura.

Spajić je, odgovarajući poslaniku DPS-a Jeftu Erakovića da je taj iznos nedovoljan, saopštio rekao da su iz budžetske rezerve isplatili sve vakcine koje su do sada isporučene Crnoj Gori, te da vakcine ne ulaze u taj iznos.

"Mi ćemo do kraja godine imati značajne uštede koje želimo da prenesemo, i dug koji ste vi nama ostavili, do kraja godine će se značajno smanjiti", rekao je Spajić,prenosi RTCG.

Rekao je da će zdravstvenim radnicima u NETO iznosu plate biti povećan od 30 do 40 odsto: "I to je glavna vijest za danas. 12.5 odsto je taj budžetski dio koji se više odvaja, ta bruto zarada".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.