Sezona splavarenja Tarom počela: Iskustvo koje mora da se doživi
Rijeka Tara

"Samo da bude lijepog vremena, biće i gostiju"

Sezona splavarenja Tarom počela: Iskustvo koje mora da se doživi

Na Tari je otvorena sezona splavarenja. Turistički poslenici ističu da je predsezona propala zbog korona virusa, ali vjeruju da će u nastavku biti gostiju, posebno u julu i avgustu.

Splavarenje Tarom zauzima posebno mjesto u turističkoj sezoni Crne Gore, obično počinje u aprilu ali zbog pandemije koronavirusa ove godine sezona kasni. Zvanično je otvorena 21. maja, ali zvanično je počela tek danas, prenosi TVCG.

Đole Kljajević čitav život je proveo na Tari, bavi se raftingom još od malih nogu, ali ovakvu situaciju ne pamti, da prvo splavarenje imaju tek u junu. Ipak raduje se prvoj turi.

"Prvi turisti iz Crne Gore su otvorili sezonu na Tari, nadamo se da će uživati u lijepom vremenu, jer je u prethodnom periodu vrijeme bilo loše. Nade su da će sezona sada početi sa lijepim vremenom, i da ćemo bar jedan dio izvući onoga što smo izgubili sa epidemijom koronavirusa", poručio je Kljajević za TVCG.

Sezonu su otvorili domaći sportisti, i to ženski odbojkaški klub "Luka Bar". Ekspedicija od dva čamca spustila se od drugog logora do Žugića luke i svi su bez izuzetka oduševljeni.

Članice kluba su kazale da su prvi put na raftingu Tarom, i istakle su da su oduševljene samim događajem, ali i ugostiteljstvom. Preporučile su svima da prvi slobodan vikend ili odmor dođu i provedu ga na Tari.

Sekretar kluba "Luka Bar", Čedo Grabovica impresioniran je onim što je doživio na Tari i poručio je da se to ne može opiše.

"Treba stvarno da se dođe i da se proba rafting, jer je ovo iskustvo koje mora da se osjeti", kazao je Grabovica.

On smatra da bi sportske ekipe iz Crne Gore, pogotovo sa primorja da dio priprema obave u planinskim turističkim centrima naše države.

"Preporučio bih svih ekipama koje nisu bile, da dođu i da probaju neće se pokajati, stvarno je fenomenalno", izričit je Grabovica.

Uprkos situaciji koja je zadesila ne samo Crnu Goru u Nacionalnom parku Durmitor se nadaju da će sezona u nastavku biti solidna i da neće podbaciti.

"Nadamo se da će turisti u nekom pristojnom broju posjetiti rijeku Taru i splavariti rijekom. Pored domaćih u špicu turističke sezone nadamo se i gostima iz inostranstva", kazao je Tomo Pajović, direktor Nacionalnog parka Durmitor.

On je kazao da se niz Taru prošle godine spustilo oko 27.000 gostija. Neka ove godine bude i trećina od toga i Pajović kaže da će biti dovoljno, ističući da nema razloga da ne bude toliko jer je Tara izazov za svakog ljubitelja raftinga.

"Samo neka bude lijepog vremena, biće i gostiju", poručio je Pajović.

Izvor: TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.