Kolumbija: Zaplijenjeno više od 50 tona kokaina, 38 brodova, dvije podmornice i četiri aviona
Foto: Reuters

Za mjesec ipo dana

Kolumbija: Zaplijenjeno više od 50 tona kokaina, 38 brodova, dvije podmornice i četiri aviona

Više od 50 tona kokaina zaplijenjeno je za mjesec i po dana u zajedničkim operacijama koje je vodila Kolumbija na svojim teritorijalnim vodama u saradnji sa zemljama Amerike i Evrope, saopštila je kolumbijska vlada.

"Kampanja Orion, koja je u petoj fazi, okuplja više od 25 zemalja u borbi protiv droge", rekao je kolumbijski predsjednik Ivan Duke, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, od 1. aprila do 15. maja zaplijenjeno je 50,3 tone kokaina i uhapšeno 150 osoba raznih nacionalnosti. Takođe je zaplijenjeno 38 brodova, dvije male podmornice i četiri aviona.

Kolumbija, prvi svjetski proizvođač kokaina, od 2018. godine predvodi operacije dva puta godišnje u sklopu kampanje Orion.

Tokom prva tri mjeseca ove godine, u tim zajedničkim operacijama je zaplijenjeno 130,6 tona kokaina.

U toj kampanji učestvuju Argentina, Belize, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Čile, SAD, Španija, Francuska, Gvatemala, Gvajana, Honduras, Italija, Kajmanska ostrva, Jamajka, Meksiko, Nikaragva, Panama, Holandija, Peru, Portugal, Dominikanska Republika, Salvador, Surinam, Trinidad i Tobago i Urugvaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.