Kotor: Oskrnavljena spomen ploča na Domu kulture u Škaljarima
Foto: Skala Radio

Kotor: Oskrnavljena spomen ploča na Domu kulture u Škaljarima

Posljednji čin vandalizma desio se u Kotoru. Na Domu kulture u Škaljarima vandali su pod okriljem noći oskrnavili spomen ploču postavljenu 1961. godine kao znak sjećanja na borce ovoga kraja, prenosi Skala radio.

Na spomen ploči je zapisano da će u ovom domu vječno živjeti uspomena na drugove koje je vaspitavala organizacija KPJ-Škaljari kako treba živjeti i boriti se i umirati za slobodu i socijalizam.

Na lice mjesta su predstavnici Mjesne zajednice Škaljari, predsjednik UBNOR-a i Antifašišta Kotor.

Kotorska policija je izvršila uviđaj.

Crvena boja kojom su oštećena slova na spomen ploči  se uklanja hemijskim sredstvom  na način da ploča ne bude oštećena, kazao je za Skala radio Eduard Kovačić, predsjednik Mjesne zajednice Škaljari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.