Ivan Brajović

Brajović poručio

"Država neće dozvoliti ni po koju cijenu da se zdravlje građana ugrozi"

Država Crna Gora neće dozvoliti ni po koju cijenu da se zdravlje građana ugrozi, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, uoči sjednice Kolegijuma.

Sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine zatražio je lider NSD i poslanik DF-a Andrija Mandić, a povodom određivanja pritvora  sveštenicima u Nikšiću.

“U ovoj državi će se poštovati zakon i pravila i svako će raditi svoj posao i neće nikoga sprečavati u tome da vodi računa da se sačuva dostignuće koje smo svi zajedno dostigli, a to je da mi, ako bude sreće za koji dan izađemo iz ove krize, da ne bude zaraženih”, poručio je Brajović.

Država, kako kaže Brajović, neće dozvoliti, ni po koju cijenu, da se zdravlje građana ugrozi. Brajović je podsjetio da su se juče pod Ostrogom mjere poštovale, a da u Nikšiću to nije bio slučaj.

Mandić je naveo da održavanje litije nijesu tražili ni mitropolit Amfilohije, ni episkoo Joanikije, već je to, kako dodaje Mandić bila želja građana.

Podsjetio je da je on iz Skupštini juče pozvao građane da dođu u Nikšić.

“Mislim da je važno da održimo Kolegijum i da pokušamo da nađemo riješenje koje će biti dobro za sve nas”, naveo je Mandić.

“Znam koliko sveštenstvo ulaže napora da umiri bijes kod većine pravoslavnih vjernika i ja vas molim da pronađemo način da prevaziđemo ovo”, poručio je Mandić.

Poslanik Aleksandar Damjanović kaže da je na snazi teška politička kriza. “Neprihvatljivo je da se vladika Joanikije sa sveštenstvom drži u pritvoru”, kazao je Damjanović i dodao da je to igranje sa vatrom.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković kaže da u Crnoj Gori, za razliku od Srbije, imamo situaciju u kojoj crkva i poslanici pozivaju na okupljanje.

“Juče su litije politizovane”, kazala je Vuković i dodala da ona brani duh litije.

“Mi smo ođe za hriščanstvo i pravoslavlje, a ne za srboslavlje”, navela je Vuković.

Poslanik LP Andrija Popović je podržao održavanje Kolegijuma, ali i dodao da pravosudni organi treba da rade svoj posao i dodao da ne zna zašto bi se Skupština bavila tim.

“Ne smije biti nedodirljivih i niko ne smije biti izuzet iz zakona”, poručio je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.