Identifikovan autor uvredljivog i prijetećeg komentara na tekst o Lavrovu i Đukanoviću
ilustracija

Identifikovan autor uvredljivog i prijetećeg komentara na tekst o Lavrovu i Đukanoviću

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su identifikovali lice koje je na portalu Borba, ispod teksta, sumnja se, objavilo uvrjedljivi i prijeteći komentara. O svim preduzetim radnjama je obavješten nadležni državni tužilac kojem su dostavljeni spisi predmeta, saopštila je Uprava policije.

Iz Uprave policije su naveli da je 28. aprila 2020. godine na online portalu www.borba.me objavljen je tekst pod nazivom “Lavrov udario po Đukanoviću: Milo je pod teretom šverca cigareta, okrenuo se protiv Rusije, sa njim se lako manipuliše!“, ispod kojeg je korisnik Lang obavio komentar uvredljive prirode – na vjerskoj osnovi, koji je bio i prijeteće prirode.

"Preduzimajući mjere i radnje tokom policijsko – tužilačkih aktivnosti pristupilo se identifikaciji lica koje je objavilo sporni komentar. Policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i elektronskih uređaja koje koristi lice D.L. (40). Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je D.L. obajavio taj komentar 28. aprila 2020. godine.", saopšteno je iz UP.

U odnosu na sve preduzete mjere i radnje, u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije formiran je predmet čiji su spisi sa prikupljenim dokazima dostavljeni, kako se navodi, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici na izjašnjenje, nakon čega slijedi procesuiranje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.