Lijek protiv raka prostate liječi i pedofile?
Ilustracija

Lijek protiv raka prostate liječi i pedofile?

Švedski naučnici kažu da lijek degareliks znatno snižava nivo testosterona, smanjujući nagon pedofila i njihovu seksualnu želju.

Lijek koji se obično koristi za liječenje raka prostate mogao bi znatno da umanji rizik da pedofili zlostavljaju djecu, pokazala je nova švedska studija.

Švedski naučnici kažu da lijek degareliks znatno snižava nivo testosterona, smanjujući nagon pedofila i njihovu seksualnu želju.

Efekat lijeka uočava se već nakon dvije nedjelje.

Istraživači sa instituta Karolinska u Stokholmu kažu da krivično-pravni sistem nije uspio da uspori porast zlostavljanja djece naročito krivičnih djela počinjenih putem interneta.

Ali ovaj lijek bi mogao da se pokaže kao efikasan.

Za istraživanje se prijavilo 52 muškarca, a rezultati pokazuju da je rizik od izvršenja krivičnog djela pao za 40 odsto kod ispitanika koji su dobili lijek, a za 15 odsto kod onih koji su primili placebo injekcije.

Naučnici planiraju da prouče dugoročne efekte lijeka i da ih uporede sa efektima psihoterapije, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.