Zlostavljanje životinja u Plavu: Tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela
Foto:Screenshot

Zlostavljanje životinja u Plavu: Tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela

Postupanja policije povodom prijave da se u opštini Plav odigralo zlostavljanje životinje je završeno. Osnovno državno tužilaštvo je naime ocijenilo da da u radnjama prijavljenog i drugih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Ovo je saopštio Savjet za građansku kontrolu policije.

Kako se navodi, sva lica na koja je ukazano video prilozima i materijalom su maloljetnici i djeca.

"U odnosu na činjenicu da na jednoj javno objavljenoj fotografiji konkretno maloljetno lice pozira sa pištoljem u ruci, policijski službenici OB Plav provjerili tu okolnost i utvrdili da se radi o svadbarskom pištolju", saopštili su.

Savjet, dodaju, nema zakonski osnov da komentariše postupanje tužilačke organizacije ili centara za socijalni rad a u odnosu na postupanje policijskih službenika OB Plav ocjenjuje da su postupali blagovremeno, efikasno i i profesionalno.

Savjet za građansku kontrolu rada policije, pratio je slučaj, nako što su mu se u ponedeljak, obratile nevladine organizacije (NVO) “Arka Montenegro”, “Kuća životinja” i “Pokret Levijatan” kako bi se pratilo i provjerilo postupanje policije povodom prijave podnijete protiv D.R. iz Plava, koji, prema navodima NVO, u kontinuitetu zlostavlja životinje (dostavljena su dva različita snimka, koje je građanski nadzor policije dostavio Upravi policije i načelniku OB Plav). 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.