Maradonin dres prodat za 55.000 eura na humanitarnoj aukciji
Dijego Maradona

Maradonin dres prodat za 55.000 eura na humanitarnoj aukciji

Reprezentativni dres legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone, koji je prije 33 godine nosio na prijateljskoj utakmici protiv Italije, prodat je za 55.000 eura na internet aukciji, prenosi portal Seebiz.

Kako se navodi, dres je za aukciju poklonio bivši italijanski fudbaler Ćiro Ferara, koji je u Napoliju igrao sa legendarnim Maradonom.

Ferara je Maradonin reprezentativni dres dobio u svom debiju za Italiju u prijateljskoj utakmici 10. juna 1987. u Cirihu, u kojoj je Italija slavila sa 3:1, a Maradona je postigao jedini pogodak za Argentinu.

"Ćiro, dobili smo još jednu utakmicu, vjerovatno najvažniju od svih. I dobili smo je zajedno, baš kao i prije", napisao je Maradona na Fejsbuku.

Na aukciji su prodate još neke fudbalske memorabilije i skupljeno je ukupno 85.000 eura, koji ce da idu u dobrotvorne svrhe, odnosno za kupovinu osnovnih potrepština za građane Napulja koji su našli u teškoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije korona virusa, prenosi Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.