Kosovo: Preminula trudnica zaražena koronavirusom, ukupno 18 smrtnih slučajeva
Ilustracija

Kosovo: Preminula trudnica zaražena koronavirusom, ukupno 18 smrtnih slučajeva

Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je ukupno preminulo 18, te da su koronavirusom zaražene 604 osobe

Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su tokom proteklog dana još dvije osobe preminule od Covid-19, dok je registrovano šest novoinficiranih koronavirusom, prenosi Anadolija.

Uz trudnicu iz Đakovice koja je preminula juče na Infektivnoj klinici u Prištini i opštine Zvečan i Leposavić sa sjevera Kosova prijavile su po jedan smrtni slučaj, pa se ukupan broj preminulih povećao na 18.

U saopštenju Instituta se navodi da je tokom jučerašnjeg dana testiran 191 uzorak, od kojih je šest bilo pozitivno na korona virus. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, dva slučaja su iz Prizrena, dva slučaja iz Sjeverne Mitrovice i dva slučaja iz Peći.

Od 8. februara do danas testirano je ukupno 5.200 uzoraka sumnjivih na koronavirus, od kojih je 604 bilo pozitivno, uz 18 smrtnih ishoda.

Još pet pacijenata je izliječeno, pa ukupan broj izliječenih do sada iznosi 128. Pod kontrolom je 6.514 slučajeva kontakata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.